Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pružila je Općini Beretinec stručnu podršku u pripremi dvaju projektnih prijedloga. Projektni prijedlozi prijavljeni su u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava „ePlanovi“ koji je objavilo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Projektni prijedlozi koji su prijavljeni jesu:

      1. Transformacija Urbanističkog plana uređenja zona centra i zona mješovite, pretežito stambene namjene u naselju Beretinec
      2. Transformacija urbanističkog plana uređenja Poduzetničke zone Beretinec

Ukupna planirana vrijednost svakog pojedinog projektnog prijedloga iznosi 12.750,00 EUR, uz stopu sufinanciranja od 100%.

Svrha Poziva je olakšati, osuvremeniti, unificirati i digitalizirati procedure izrade prostornih planova u Hrvatskoj, omogućiti uspostavu platformi i digitalnih infrastrukturnih servisa za unapređenje pružanja elektroničkih javnih usluga te smanjiti opterećenja građanima, poslovnim subjektima i investitorima. Time će se ubrzati izdavanje akata za gradnju i realizaciju investicija na svim razinama upravljanja.

Pružanjem stručne savjetodavne podrške Općini Beretinec, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, uz blisku suradnju s prijaviteljem, Općinom Beretinec, osigurala je kvalitetnu pripremu istih. Ukoliko projekti budu odobreni za financiranje, Javna ustanova će nastaviti pružati podršku Općini Beretinec kako bi se osigurala nesmetana i pravovremena provedba istih te kako bi se osiguralo postizanje svih definiranih rezultata i pokazatelja projekta.