Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je Odluku o financiranju za projekt „Socijalni plan Varaždinske županije 2024. – 2026.“ za koji je Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije korisniku Varaždinskoj županiji pružila stručnu savjetodavnu podršku u procesu pripreme i prijave projektnog prijedloga.

Projekt je prijavljen u okviru Ograničenog (trajnog) poziva „Izrada županijskih socijalnih planova“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda plus, a u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.“.

Ukupna vrijednost projekta je 64.680,32 EUR te sukladno uvjetima Poziva iznos bespovratnih sredstava iznosi 58.212,29 EUR, odnosno 90%.

Kroz projekt će se izraditi Socijalni plan Varaždinske županije za razdoblje 2024. – 2026. te unaprijediti stručni kapacitete i znanje službenika Varaždinske županije te članova Savjeta za socijalnu skrb Varaždinske županije za socijalno planiranje, provedbu i praćenje županijskog socijalnog plana.

Odluka o financiranju dostupna na poveznici: https://esf.hr/esfplus/natjecaji/socijalno-ukljucivanje/izrada-zupanijskih-socijalnih-planova/