Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluke o financiranju za dva projekta Izrade prostornih planova nove generacije za koje je Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije korisnicima Općini Beretinec pružila stručnu savjetodavnu podršku u procesu pripreme i prijave projektnih prijedloga.

Projekti su prijavljeni u okviru Poziva  „Izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava „ePlanovi“ koji se financira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. godine.

Za projekt „Transformacija Urbanističkog plana uređenja zona centra i zona mješovite, pretežito stambene namjene u naselju Beretinec“ odobreno je 12.750,00 EUR i za projekt „Transformacija Urbanističkog plana uređenja “Poduzetničke zone Beretinec“ odobreno je 12.750,00 EUR.

Ovim projektima se izrađuju prostorni planovi nove generacije čime se doprinosi unaprjeđenju pružanja elektroničkih javnih usluga, odnosno smanjenju opterećenja građana, poslovnih subjekata i investitora. Prostornim planom nove generacije stvorit će se preduvjeti za učinkovito i olakšano korištenje, zaštitu i upravljanje prostorom te tako doprinijeti društvenom, gospodarskom i okolišnom razvoju, kao i racionalnom korištenju dobara i resursa.