Otvoren je iskaz interesa za članstvo  u novoj tematskoj  grupi EU mreže zajedničke poljoprivredne politike „Generacija Z: Vodeća generacijska obnova u poljoprivredi“, što predstavlja priliku za umrežavanje diljem Europske unije, razmjenu iskustva i doprinos  široj refleksiji politike.

Tematska grupa omogućava procjenjivanje potrebnih promjena u politici i praksi kako bi se potaknuo veći doprinos mladih u poljoprivredi. Cilj ove inicijative je podržati poljoprivredne sustave, poboljšati društveno-ekonomsku stabilnost ruralnih sredina i osnažiti novu generaciju za dugoročnu održivost i regeneraciju poljoprivrede.

Tematska grupa će se sastojati od malog broja informiranih i aktivnih dionika iz cijele Europe. Sudionici su obavezni sudjelovati na dva sastanka i povezanim aktivnostima, osiguravajući različite perspektive i aktivan doprinos postizanju ciljeva tematske grupe. Sastanci će se održati u Bruxellesu, 23. listopada 2024. godine i 11. prosinca 2024. godine.

Više informacija o inicijativi dostupno je na poveznici https://eu-cap-network.ec.europa.eu/thematic-groups-cap-implementation/thematic-group-gen-z-leading-generational-renewal-farming_en