Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije je pružila stručnu podršku u pripremi projektnog prijedloga „Zamjena sportskog poda u školskoj dvorani Osnovne Škole Novi Marof“. Stručna podrška pružena je prijavitelju, Varaždinskoj županiji te partneru Osnovnoj školi Novi Marof.

Projektni prijedlog prijavljen je na „Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina za 2025. godinu“, koji je objavilo Ministarstvo turizma i sporta.

Cilj projekta je promicanje daljnjeg razvoja sporta na području Grada Novog Marofa kao i Varaždinske županije. Stvaranjem uvjeta za povećanje dostupnosti i kvalitete sportskog terena u OŠ Novi Marof želi se privući što veći broj zainteresiranog stanovništva lokalne i regionalne zajednice s naglaskom na djecu i mlade za bavljenje sportom.

Planirana ukupna vrijednost projekta je 285.547,50 EUR, od čega se 79%, odnosno 224.612,00 EUR financira kroz bespovratna sredstva Ministarstvo turizma i sporta.

Pružanjem stručne savjetodavne podrške Varaždinskoj županiji te Osnovnoj školi Novi Marof u pripremi Projektnog prijedloga, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, osigurala je kvalitetnu pripremu istog te samim time pomogla u uspostavi preduvjeta za nastavak promocije i bavljenja sportom na području Varaždinske županije.