Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije pružila je Varaždinskoj županiji stručnu savjetodavnu podršku u procesu pripreme dva projektna prijedloga koji su 2. kolovoza 2024. godine prijavljeni u okviru Javnog poziva „Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje srednjih škola“.

Prijavljeni projektni prijedlozi odnose se na ulaganja u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje srednjih škola s ciljem osiguranja infrastrukturnih i materijalnih kapaciteta za povećanje obuhvata broja učenika gimnazijskim programima.

Uz savjetodavnu pomoć Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije, Varaždinska županija prijavila je sljedeće projekte:

  • Rekonstrukcija i opremanje Gospodarske škole Varaždin, ukupne vrijednosti 110.316,00 eura;
  • Rekonstrukcija i opremanje – Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin, ukupne vrijednosti 352.125,00 eura.

Prijavitelj, Varaždinska županija, u ovim projektima djeluje u partnerstvu s Gospodarskom školom te Srednjom strukovnom školom i Graditeljskom, prirodoslovnom i rudarskom školom Varaždin.

Projektne aktivnosti obuhvaćaju izradu projektno-tehničke dokumentacije, usluge, radove, opremanje, promidžbu i vidljivost.

Provedbom projekata će se ostvariti uvjeti za veću stopu sudjelovanja u gimnazijskim programima, pozitivno utjecati na stopu završetka visokog obrazovanja te potaknuti prilagodba strukovnih obrazovnih programa razvojnim potrebama gospodarstva.