Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva  – Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u sklopu projekta „Pametna poljoprivreda“ razvila je sustav eUčenje.

Sustav je razvijen je za potrebe educiranja poljoprivrednika koji su korisnici potpora iz intervencija Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027. te za potrebe edukacije poljoprivrednika iz ostalih stručnih područja.

eUčenje omogućava pohađanje tečajeva i edukacija onim poljoprivrednicima koji nisu u mogućnosti pohađati stručne tečajeve i edukacije u točno određeno vrijeme.

Trenutno su kreirani sljedeći edukacijski moduli/ tečajevi:

        1. IAKS mjere;
        2. Eko Sheme + PVP biljna proizvodnja;
        3. Izobrazba mladih poljoprivrednika.

Tečaj se organizira za grupu polaznika te se polaznicima omogućava prolazak lekcija u tečaju i dostupnost materijala, bilo kada i koliko god vremenski polazniku to odgovara te su dostupni tijekom cijele godine za svaku pojedinu grupu u intervalima od po tri tjedna, od 0-24 sata.

Poljoprivrednici koji se odluče za pohađanje tečaja putem eUčenja prijavljuju se u tečaj na WEB stranicama AKIS platforme, a po završenoj provjeri znanja poljoprivrednicima se šalje Potvrda o provedenoj izobrazbi.

Više informacija o sustavu eUčenje i načinu prijave dostupno je u prezentaciji koja je dostupna na poveznici https://akis.mps.hr/vijesti/124211/