Varaždinska županija je  27.09.2024. godine na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama – faza VII, prijavila projektni prijedlog „I ti možeš“. Poziv je objavljen u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“, Prioriteta P2. Obrazovanje i cjeloživotno učenje.

Projektom će za 146 učenika s teškoćama u razvoju biti osigurano pružanje potpore u nastavi u skladu sa njihovim individualnim potrebama uključivanjem 145 PUN/SKP, a što će im olakšati sudjelovanje u socijalnim i odgojno-obrazovnim procesima, doprinijeti  kvantiteti i kvaliteti usvojenog znanja, napretku njihovih vještina i sposobnosti, razvoju socijalnih vještina kroz interakciju, prihvaćanje i poštivanje individualnih razlika, a time i spremnost za samostalni rad i ravnopravno sudjelovanje u zajednici, te sprečavanje njihove diskriminacije.

Ukupna vrijednost projekta je 5.287.860,00 EUR, iznos bespovratnih sredstava 3.080.000,00 EUR odnosno 58,25% , a obavezno sufinanciranje Varaždinske županije iznosi 2.207.860,00 EUR.

Projekt je pripremljen uz stručnu savjetodavnu podršku  Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije (JURA) te će se ta suradnja nastaviti i u provedbi.