Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u suradnji s HAMAG BICRO i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ruralnom razvoju i ribarstvu omogućilo je provedbu financijskog instrumenta „Obrtna sredstva SP ZPP“.

Zajmovi su namijenjeni financiranju obrtnih sredstava, odnosno financiranju troškova redovnog poslovanja kao što su gnojiva, pesticidi, sjemenski materijal, stočna hrana, životinje za tov, plaće, troškovi režija, plaće djelatnika i slično.

Iznos zajma može biti u rasponu od 1.000 do 25.000 EUR, uz fiksnu kamatnu stopu od 0,50 %. Rok otplate je do 3 godine, a za zajmove čija je otplata najmanje 2 godine moguće je ugovaranje počeka do 12 mjeseca. Nema naknade za obradu i izdavanje zajma.

Prijave se podnose izravno HAMAG BICRO-u putem sustava za on-line prijavu, koji je dostupan na poveznici https://hamagbicro.hr/financijski-instrumenti/kako-do-zajma/postupak-prijave/

Više informacija o ovom financijskom instrumentu dostupno je na poveznici https://ruralnirazvoj.hr/obrtna-sredstva-za-poljoprivredu-podrska-vasem-uspjehu/