Nacionalne agencije koje provode program Erasmus+ organiziraju niz edukativnih događanja s ciljem povezivanja aktualnih i budućih korisnika, edukacije te pružanja podrške u pripremi i provedbi projekata. Ove aktivnosti, poznate kao Aktivnosti suradnje i osposobljavanja (Training and Cooperation Activities – TCA), uključuju treninge, studijske posjete, radionice, konferencije i slične susrete, uživo i online. Cilj im je poboljšati kvalitetu i učinke programa Erasmus+.

 

Seminar: Bridging the Gap Between Education Sector and the Industry, Cipar, 3.-5. prosinca 2024.

Ciparska nacionalna agencija za program Erasmus+ organizira seminar kojemu je cilj premostiti jaz između obrazovnog sektora i industrije. Seminar će se fokusirati na ispitivanje uloge visokoškolskih institucija u suradnji sa strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem te tržištem rada, kako bi se smanjio jaz između vještina koje poslodavci traže i onih koje posjeduju diplomanti.

Profil sudionika uključuje predstavnike relevantnih ministarstava, visokoškolskih ustanova, osobe koje rade sa studentskim praksama, stručnjake za razvoj životopisa, pružatelje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, predstavnike tržišta rada, djelatnike ljudskih resursa i mentore. Zainteresirani svoje sudjelovanje trebaju prijaviti 17. listopada 2024. godine putem online prijave.

Više informacija o seminaru dostupno je na poveznici.

 

Konferencija: Erasmus+: Building a Sustainable Future Together, Francuska, 3.-4. prosinca 2024.

U organizaciji SALTO Resource Center on Green Transition, dvije francuske nacionalne Erasmus+ agencije zadužene za obrazovanje i osposobljavanje te za mlade, sport i ESC, finske nacionalne Erasmus+ agencije i pod okriljem LTA Sustainability, održat će se konferencija u francuskom gradu Marseille. Cilj ove konferencije je istražiti ulogu Erasmus+ i Europskih snaga solidarnosti u oblikovanju obrazovanja i novog načina razmišljanja o klimatski održivoj budućnosti.

Profil sudionika uključuje voditelje i sudionike Erasmus+ projekata te organizacije koje namjeravaju sudjelovati u Erasmus+ projektima vezanim uz zelenu tranziciju ili podijeliti svoje prakse na tu temu. Zainteresirani svoje sudjelovanje trebaju prijaviti do 4. studenog 2024. godine putem online prijave.

Više informacija o konferenciji dostupno je na poveznici.

 

Trening: LTA Impact, Monitoring & Evaluation – Training Monitoring, Cipar, 27.-29. studenog 2024.

Ciparska nacionalna agencija za program Erasmus+ organizira trening namijenjen osoblju nacionalnih agencija i korisnicima/prijaviteljima koji žele naučiti više o razvoju plana praćenja za KA220 suradnička partnerstva. Sudionici će imati priliku raditi na praktičnim vježbama i unaprijediti svoje vještine u razvoju i implementaciji planova praćenja.

Zainteresirani svoje sudjelovanje trebaju prijaviti do 17. listopada 2024. godine putem online prijave.

Više informacija o treningu dostupno je na poveznici.

 

Sve aktivnosti u kojima AMPEU sudjeluje navedene su u kalendaru aktivnosti za područje mladih koji se redovito ažurira. Više informacija dostupno je na poveznici https://www.ampeu.hr/novosti/prijavite-se-na-zanimljiva-dogadjanja-u-okviru-aktivnosti-suradnje-i-osposobljavanja-tca